Ribe Kunstmuseum genåbnede i 2010 efter en storstilet restaurering doneret af A.P. Møller Fonden. Den generøse gave på 46,5 millioner har gjort det muligt at gennemføre en storstilet restaurering af museet.

Udadtil fremtræder museet ganske vist, som det har set ud, i 1891 da det rykkede ind i bomuldsfabrikant Balthazar Giørtz' store herskabsvilla opført i hollandsk renæssancestil. Og dog, alt er renoveret, og den karakterfulde oxidrøde farve underbygger bygningens statslige ydre. Huset er i sig selv et kunstværk.

Indenfor er alt forandret inden for det råderum en totalfredet bygning giver. Ombygningen åbner for helt nye muligheder for at opleve samlingen af dansk kunst fra perioden 1750-1950, som er en af landets vigtigste og udgør kunstmuseets rygrad. En elevator bidrager til, at museet nu er tilgængeligt for nye brugergrupper. I kælderen er der indrettet café med udgang til en terrasse, så den gamle romantiske have med pavillon og skulpturer ved åen, kan indgå i museets rum. 

Den fredede museumsbygning fra 1864 og den romantiske have ved Ribe å fremstår nu som en værdig og smuk ramme om den unikke Ribe Samling af malerier fra Guldalderen, Skagensmalere og modernister. Samlingen formår også at spille op til nutidskunstnere, hvilket vises ved særudstillinger.

Digital platform
På www.ribekunstmuseum.dk kan man finde oplysninger om museet og samlingen samt se alle værker digitalt. Læs korte værktekster og se korte formidlingsfilm. Brug din egen mobil eller lån en iPad gratis på museet (skal dog reserveres på forhånd).

Booking
Introduktion til museet og samlingen (på dansk)
15-20 min. fra DKK 250.
Omvisning på museet
45-60 min. fra DKK 650.
Max. 30 personer.

#ribekunstmuseum #ribekunstmuseumontour