Sportspas til familieaktivitet. Med et  Sportspas får du og din familie adgang til alle Sportscenter Danmarks aktiviteter og faciliteter. I kan frit sætte jeres helt eget program sammen – for et par timer, halv dag eller hel dag - alt efter hvad I har lyst til. I kan vælge at være sammen om nogle ting, gå hver for sig til andre og dernæst mødes til frokost. I kan være ude, I kan være inde og I kan prøve nogle sportsgrene, som I med garanti ikke har prøvet før. Vi stiller simpelthen alt, hvad vi har, til jeres rådighed. Prøv andre sportsgrene end hjemme, vær aktive sammen og ha’ det sjovt.

17 km cykelrute der fører jer gennem de typiske landskabsformer for egnen omkring Hovborg: plantagerne, heden, åen og agerlandet. Turen giver et godt indblik i kulturhistorien omkring Københavnerplantagerne.

Ruten starter midt i Hovborg by og der kan parkeres ved Hovborg Kro. Ruten er forholdsvis flad og der er på den største del af strækningen god læ. Der er flere pausemuligheder undervejs ved de opstillede borde og bænke. Ruten kan ses på vedhæftede pdf-fil og er ikke afmærket i landskabet. Trykt folder med ruten kan fås hos de fleste turiststeder i Hovborg og findes både på dansk og tysk.

I kommer forbi:
- Hovborg Kro
- Kæmpestenene og Tinghøj
- Klelund Plantage og Dyrehave med vejformen Syvstjernen og mindesten
- Holme Å
- Baldersbæk Plantage og Villa Baldersbæk
- Treherredsstenen og
- Naturudstillingen i Hovborg.

I pdf-filen kan du læse mere om ruten og seværdighederne. 

Digitale guider
Henter du Visit Vejen app’en til din smartphone, så kan du under menupunktet Oplevelser vælge Digitale guider og under Cykelruter - digitale guider finder du Cykelrute Hovborg Vest. Guiden viser ruten på et digitalt kort, og bruger din telefons gps-funktion undervejs, og interessepunkter undervejs er beskrevet i tekst og billeder. Du kan således med din smartphone i hånden både finde vej og læse om interessepunkterne undervejs på din tur. VisitVejen app''en er gratis og kan hentes i Appstore og GooglePlay. Du skal acceptere brug af lokationsdata, for så vil du kunne bruge smartphonens gps-funktion undervejs på din tur.